30 May 2015 - №19

"Yurdum bu gün" esse müsabiqəsi başa çatıb

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Gənclər Fondunun maliyyə, Azərbaycan Tələbə Gənclər Təşkilatları İttifaqının (ATGTİ) təşkilati dəstəyi ilə Bakı şəhəri 81 nömrəli tam orta məktəbdə "Yurdum bu gün" esse müsabiqəsinin mükafatlandırma mərasimi keçirilib.

"Yurdum bu gün" layihəsinin keçirilməsində məqsəd tələbə-gəncləri Qarabağın tarixi, mədəniyyəti, etnoqrafiyası barəsində esselərin yazılmasına yönləndirmək və bu mövzuda publisistik yazıların kütləviləşdirilməsidir.

Layihənin rəhbəri 81 nömrəli tam orta məktəbin 2011-ci il məzunu, hazırda Bakı Dövlət Universitetinin tarix fakültəsinin tələbəsi Zaur Abdullayevin sözlərinə görə, gənclər layihəyə böyük maraq göstəriblər.

"Yurdum bu gün" layihəsində iştirak üçün göndərilmiş məqalələr ekspertlər tərəfindən dəyərləndirilərək  ən yaxşı məqalələr seçilib. Həmin məqalələrin müəllifləri olan Murad Kərimov, Günel Həsənova və Sevinc Abdullayeva öz məqaləsi haqda şagirdlər qarşısında təqdimat ediblər. Sonda qaliblər sertifikatlar və qiymətli hədiyyələrlə mükafatlandırılıb.

Hüseyn İSMAYILOV,
ATGTİ-nin mətbuat katibi