6  İyun 2015 - №20

Müəllimlər üçün yeni metodik vəsait

Bu yaxınlarda Azərbaycan Təhsil Şurasının İdarə Heyətinin və Şura Elmi-Metodiki mərkəzinin qərarı ilə "Həmkara dəstək" metodiki vəsait çapdan çıxıb. Müəllimlər üçün nəzərdə tutulmuş vəsaitdə 10 günlük (60 saat) kurikulum təliminin materialları sadə, lakonik şəkildə izahı, terminlərin izahı və 750 test cavabları ilə toplanıb. Metodiki vəsaitin müəllifləri Bakı şəhəri Fuad Fərhadoğlu adına 230 nömrəli tam orta məktəbin direktoru Elşən Qafarov və təlim-tərbiyə işləri üzrə direktor müavini Ləman Babayevadır.

Müəlliflər rəhbərlik etdikləri məktəbdə "Həmkara dəstək" layihəsi çərçivəsində təşkil olunmuş məktəbdaxili təlimlərin, eləcə də vaxtaşırı olaraq metodikadan və İKT-dən keçirdikləri monitorinqlərin nəticələrini analiz edərkən müəllimlərin peşəkarlığının artırılmasında bunların müsbət təsirini nəzərə alaraq metodik materialları və testləri müəllimlərə təqdim edirlər.

Kurikulum nədir, kurikulum islahatlarını zəruri edən səbəblər, təhsil islahatı ilə bağlı dövlət sənədləri, təlim strategiyaları, dərsin mərhələləri və dərs nümunələri, qiymətləndirmə və onun istiqamətləri və s. barədə məlumat verildiyi kitaba Təhsil Problemləri İnstitutunun şöbə müdiri, əməkdar müəllim Almaz Həsrət rəy yazıb.

Müəllimlərin müasir pedaqoji məsələlərə yiyələnməsində faydalı ola biləcək metodik vəsait müxtəlif araşdırmaların məhsulu kimi də olduqca əhəmiyyətlidir.

Natəvan HEYDƏROVA,
Bakı şəhəri Məktəb-Lisey Kompleksinin direktor müavini