26 İyun 2015 - №23

NDU-nun tibb fakültəsinin məzunları Hippokrat andı içiblər

Böyütmək üçün seçinNaxçıvan Dövlət Universitetində tibb fakültəsinin ənənəvi məzun günü keçirilib. Əvvəlcə aparıcı tibb fakültəsində təhsilin səviyyəsi, fundamental tədris bazası, muxtar respublikanın tanınmış həkimlərinin buradakı uğurlu pedaqoji fəaliyyətləri, tələbələrə göstərilən diqqət və qayğı barədə məlumat verib, muxtar respublika və universitet rəhbərliyinə məzunlar adından minnətdarlıq edib.

Rektor, AMEA-nın müxbir üzvü, əməkdar elm xadimi Saleh Məhərrəmov Azərbaycanda tibb təhsilinin özünəməxsus inkişaf yolundan, muxtar respublikada səhiyyənin inkişafı, ali təhsilli tibbi kadrların hazırlanması istiqamətində görülən işlərdən danışıb. Qeyd olunub ki, bu yaxınlarda Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məclisinin Sədri Vasif Talıbovun iştirakı ilə tibb fakültəsinin müasir tələblərə cavab verən yeni xəstəxana binasının istifadəyə verilməsi, xəstəxananın ən müasir  tibbi avadanlıqlarla təchiz olunması səhiyyənin inkişafına göstərilən dövlət qayğısının parlaq təzahürüdür. Rektor, cəmiyyətin sağlam gələcəyinin savadlı həkimlərdən asılı olduğunu, həkim məzunların bu şərəfli işin öhdəsindən layiqincə gələcəklərinə inamını ifadə edərək onları təbrik edib, uğurlar arzulayıb.

Tibb fakültəsinin dekanı, dosent Bəhruz Məmmədov hesabat xarakterli məruzəsində fakültənin inkişaf yoluna nəzər salıb. Məlumat verilib ki, 1999-cu ildə "Pediatriya" ixtisası ilə təməli qoyulan fakültədə 2007-ci ildə "Tibbi profilaktika" və 2011-ci ildə "Müalicə işi" ixtisasları açılıb. Tələbələr nəzəri biliklərini və praktiki vərdişlərini təkmilləşdirmək məqsədilə Naxçıvan Muxtar Respublikasının müasir xəstəxanalarında və Türkiyə Cümhuriyyətinin tanınmış universitetlərindəki səhiyyə ocaqlarında təcrübə keçirlər. Fakültə məzunlarından bir neçəsi ölkəmizdə, qardaş Türkiyənin ali təhsil müəssisələrində tibb təhsilinin rezidentura pilləsi üzrə təhsillərini uğurla davam etdirirlər. Universitetdə tibb təhsilinin yüksək səviyyədə qurulmasının nəticəsidir ki, bu gün  Azərbaycanın  digər bölgələrindən, hətta müxtəlif xarici ölkələrdən burada ali tibb təhsili almaq istəyənlərin sayı artmaqdadır. Belə ki, fakültədə 326 tələbə, o cümlədən 54 xarici ölkə vətəndaşı təhsil alır. 2014-2015-ci tədris ilində 31 nəfər məzun olaraq müqəddəs həkimlik peşəsinə yiyələnib.

Naxçıvan MR səhiyyə naziri, Azərbaycan Respublikasının əməkdar həkimi Niyazi Novruzov ümummilli lider Heydər Əliyevin səhiyyənin inkişafı istiqamətində apardığı siyasətin Azərbaycanda, o cümlədən muxtar respublikada uğurla davam etdirilməsindən,  regionda yüksək ixtisaslı mütəxəssislərin hazırlanmasında tibb fakültəsinin rolundan, muxtar respublika rəhbərliyi tərəfindən həkim məzunların iş yerləri ilə təmin olunmasına göstərilən qayğıdan, çoxsaylı müasir səhiyyə ocaqlarının əhalinin sağlamlığının xidmətində dayanmasından danışıb.

NDU-nun tibb fakültəsinin yaradılmasında və fəaliyyətində özünəməxsus rolu olan, Azərbaycan Tibb Universitetinin I uşaq xəstəlikləri kafedrasının müdiri, akademik Adilə Namazova da tibb fakültəsinin inkişaf yolundan söz açıb, məzunları təbrik edərək onlara uğurlar arzulayıb.

Sonra həkim məzunlar Hippokrat andı içibər. Məzun günü konsert proqramı ilə yekunlaşıb. Tədbirdə fakültənin 16 illik fəaliyyəti ilə bağlı slaydlar da nümayiş olunub.

Mehriban SULTAN,
NDU-nun Mətbuat şöbəsinin müdiri