25 İyul 2015 - №27

Azərbaycan alimi Hesablama Texnikası Assosiasiyasının əməkdar üzvü seçilib

Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının (AMEA) akademik-katibi, İnformasiya Texnologiyaları İnstitutunun direktoru, akademik Rasim Əliquliyev Hesablama Texnikası Assosiasiyasının (Association for Computing Machinery - ACM) əməkdar üzvü seçilib.

AMEA-dan AZƏRTAC-a bildirilib ki, ACM-in üzvlərinin 25 faizini təşkil edən əməkdar üzvlüyə iş təcrübəsi ən azı 10 il, davamlı peşəkar üzvlüyü beş il olan, yüksək elmi nailiyyətləri ilə fərqlənən üzvlər seçilirlər.

1947-ci ildə əsası qoyulmuş ACM dünyanın kompüter mühəndisliyi, kompüter elmləri üzrə mütəxəssisləri birləşdirən, hesablama texnologiyalarının inkişafına dəstək verən, İKT üzrə mütəxəssislərin formalaşmasına kömək edən ən böyük elm və təhsil cəmiyyəti hesab olunur. ACM cəmiyyət  üzvlərinə  kollektiv  fikir  yürütmək,  məlumatları  paylaşmaq,  mühüm problemləri araşdırmaq, idarəçilik kimi qabiliyyətləri aşılayır, cəmiyyət üzvlərinin  şəxsi  inkişafına,  uğurlu  karyera  qurmasına  dəstək  olur,  professional şəbəkə imkanları təmin etməklə üzvlərinin özünüinkişafına şərait yaradır.

700 BAL TOPLAYANLAR