29 Avqust 2015 - №32

ABŞ-ın Kanzas ştatının nümayəndə heyəti ADU-da olub

Böyütmək üçün seçinAzərbaycan Dillər Universitetinin (ADU) İnformasiya Resurs Kompleksində (İRK) ABŞ-ın Kanzas ştatının nümayəndə heyəti ilə görüş keçirilib. Görüşdə ADU-nun rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Səməd Seyidov, Milli Məclisin deputatı Asim Mollazadə və universitetin professor-müəllim heyəti iştirak ediblər.

Rektor, professor  Səməd Seyidov qonaqları salamlayaraq onları universitetdə görməkdən məmnun olduğunu dilə gətirib. Universitet haqqında qonaqlara məlumat verən  rektor burada 22 dilin tədris olunduğunu qeyd edib. Rektor eyni zamanda universitetdə fəaliyyət göstərən müxtəlif ölkələrin dil və mədəniyyət mərkəzləri haqqında məlumat verib.

ADU-nun İnformasiya Resurs Kompleksinin nəzdindəki Amerika Mərkəzinin fəaliyyətindən söz açan rektor buradan nəinki ADU tələbələrinin, eyni zamanda digər universitetlərin tələbələrinin də istifadə etdiklərini vurğulayıb. Rektor hər il Amerika Birləşmiş Ştatlarının öndə gedən universitetlərində təhsil alan bir qrup tələbənin  ADU-da Azərbaycan dilini, mədəniyyətini, tarixini öyrəndiklərini qonaqların diqqətinə çatdırıb.

Milli Məclisin deputatı Asim Mollazadə ölkələrarası əlaqələrin təhsil sahəsində də uğurlu olduğunu bildirib.  O, qonaqlara Azərbaycanın  tarixini, mədəniyyətini, incəsənətini  əks etdirən materiallar və CD təqdim edib.

Beynəlxalq əlaqələr üzrə prorektor, professor Jalə Qəribova Amerika Birləşmiş Ştatlarının bir neçə universiteti ilə ADU-nun  əməkdaşlıq etdiyini bildirib. Professor ABŞ-ın İndiana Universitetində amerikalı tələbələrə Azərbaycan dilinin tədris olunduğunu  vurğulayıb.

ADU-nun İnformasiya Resurs Kompleksinin direktoru Şəhla Xudiyeva qonaqlara İRK  haqqında ətraflı məlumat verib.

Səmimi qəbula görə təşəkkür edən qonaqlar universitetdə olmaqdan məmnun qaldıqlarını dilə gətiriblər. Onlar belə görüşlərin ölkələrarası əlaqələrin inkişafında mühüm rol oynadığını bildiriblər.

Görüşdən sonra qonaqlar İnformasiya Resurs Kompleksinin fəaliyyəti ilə yaxından tanış olublar.

ADU-nun İctimaiyyətlə əlaqələr departamenti

700 BAL TOPLAYANLAR