14 Noyabr 2015 - №42

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində “Elm günləri”nə start verilib

Böyütmək üçün seçinNoyabrın 11-də Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində (UNEC) “Ümumdünya Elm Günü”nə və Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının (AMEA) 70 illiyinə həsr olunan “Elm günləri”nə start verilib.

Universitetin rektoru, professor Ədalət Muradov bildirib ki, “Elm günləri” UNEC-də elmi tədqiqatların stimullaşdırılması məqsədi ilə atılan addımlardan biridir. Tədbirin həmçinin AMEA-nın 70 illik yubileyinə həsr edildiyini vurğulayan rektor əlavə edib ki, bu münasibətlə UNEC-in gənc tədqiqatçı, magistrant və tələbələri arasında elmi məqalə müsabiqəsi elan edilib. Tədbirin sonuncu günü müsabiqəyə yekun vurulacağını qeyd edən rektor, qaliblərin mükafatlandırılacaqlarını bildirib.

Ə.Muradov ötən dövr ərzində UNEC-də elmi tədqiqat infrastrukturunun yaradılması istiqamətində atılan addımlardan danışıb.

UNEC-də elmi fəaliyyətin stimullaşdırılması yönündə atılan addımlardan söz açan rektor, ölkənin ali təhsil müəssisələri arasında ilk dəfə diferensial əməkhaqqı sisteminə keçiddən danışıb.

AMEA-nın vitse-prezidenti, əməkdar elm xadimi, akademik İsa Həbibbəyli ulu öndər Heydər Əliyevin Azərbaycan elminin inkişafındakı rolundan danışıb. Bildirib ki, Heydər Əliyev hələ Azərbaycana ilk rəhbərliyi dövründə xalqın ümumi intellektual səviyyəsini yüksəltmək üçün böyük işlər görüb. “Əminliklə deyə bilərəm ki, Azərbaycan elminin qızıl dövrü ulu öndərin rəhbərlik etdiyi dövrə təsadüf edib” deyən akademik, bu gün Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin həmin siyasəti uğurla həyata keçirdiyini vurğulayıb. Dövlət başçısının AMEA-nın 70 illik yubileyindəki çıxışı ölkənin bütün elm adamlarına göstərilən yüksək dövlət qayğısının nümunəsi idi.

AMEA-nın tarixinə qısa nəzər salan İ.Həbibbəyli akademiyanın inkişafında rolu olan alimlərdən danışıb. Qeyd edib ki, elm tarix boyu cəmiyyətin inkişafında böyük rol oynayıb. Hansı ölkədə elm yüksək səviyyədə inkişaf edibsə, orada dövlətçilik də, cəmiyət həyatının digər sahələri də həmişə öndə olub. Elmin öyrənilməsində müəllimlərin rolu əvəzsizdir - deyən akademik, UNEC-də güclü professor-müəllim heyətinin olduğuna diqqət çəkib. Akademik, UNEC-də gənc nəslin təlim və tərbiyəsi üçün yüksək səviyyədə mühit qurulduğunu bildirib.

Sonra UNEC-in İqtisadi Araşdırmalar Elmi-Tədqiqat İnstitutunun direktor müavini, professor Rövşən Quliyev “Elmin iqtisadi inkişafda rolu” mövzusunda məruzə edib.

“Elm günləri” müasir cəmiyyətdə iqtisad elminin əhəmiyyəti barədə plenar iclaslarla davam etdiriləcək. İxtisas kafedralarında tematik “dəyirmi masa”lar, həmçinin tanınmış alimlərlə görüşlər və elmi mühazirələr də təşkil ediləcək.

700 BAL TOPLAYANLAR