21 Noyabr 2015 - №43

Bakı Dövlət Universitetində konfrans keçirilib

Böyütmək üçün seçinNoyabrın 12-də Bakı Dövlət Universitetində “Nanotexnologiyaya əsaslanan ekologiya mühəndisliyi kurikulumunun reforması və modernləşdirilməsi” adlı TEMPUS ECONANO layihəsinin yerinə yetirilməsi ilə əlaqədar Avropa və Azərbaycan alimlərinin birgə  konfransı olub. Konfransı açan Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Azərbaycan təhsil sisteminə çox böyük töhfə verən layihənin əhəmiyyətindən danışıb, İtaliya, Fransa və Yunanıstanın aparıcı universitetləri ilə Bakı Dövlət, Azərbaycan Memarlıq və İnşaat, Qafqaz universitetlərinin, o cümlədən AzEcolab özəl şirkəti və Təhsil Nazirliyinin tərəfdaşlığı ilə yerinə yetirildiyini bildirib. Rektor Abel Məhərrəmov Bakı Dövlət Universitetinin bu layihəyə böyük dəyər verdiyini qeyd edib.

Layihə ilə bağlı Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin rektoru, professor Gülçöhrə Məmmədova, Azərbaycan Təhsil Nazirliyinin Elm və ali təhsil şöbəsinin sektor müdiri Sülhəddin Gözəlov,Yunanıstanın Azərbaycandakı səfiri   Dimitrios Tsounqas və İtaliyanın Azərbaycandakı səfir müavini Campaolo Kutillo çıxış ediblər.

ECONANO layihəsinin rəhbəri, professor Luka Di Palma çıxış edərək layihənin qarşıya qoyduğu problemlərdən, bu istiqamətdə görülən işlərdən bəhs edib. Qeyd edib ki, layihə yerinə yetirildiyi müddət ərzində bir sıra uğurlara imza atıb. Belə ki, Azərbaycan universitetlərinin 12 magistrantı üç ay müddətində BDU-da Avropa və Azərbaycan professorlarının mühazirələrini dinləyib, 2015-ci ilin fevral-may ayları ərzində Avropa universitetlərində dissertasiya işlərini tamamlayıb, 2015-ci ilin iyul ayında BDU-da beynəlxalq komissiya qarşısında ingilis dilində müdafiə ediblər.

Bakı Dövlət Universitetinin fizika fakültəsinin professoru Məhəmmədəli Ramazanov isə bildirib ki, BDU-da nanotexnologiya sahəsində həm yüksək səviyyəli fundamental tətbiqi işlər, həm də təhsil proqramları yerinə yetirilir. Layihənin uğurlu tərəflərindən biri də həmin tələbələrin doktoranturaya qəbul edilmələri, Azərbaycan və Avropa universitetlərindən ikili rəhbər məsələsinə razılıq əldə edilməsidir.

Tədbirdə İtaliya, Fransa və Yunanıstan universitetlərinin professorları, ölkəmizin ali məktəblərinin aparıcı alimləri  və digər sahələrdə çalışan mütəxəssislər, doktorantlar, magistrlər iştirak ediblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

700 BAL TOPLAYANLAR