28 Noyabr 2015 - №44

Fransanın ölkəmizə yeni təyin olunmuş səfiri Təhsil Nazirliyində olub

Noyabrın 25-də təhsil naziri Mikayıl Cabbarov Fransa Respublikasının Azərbaycan Respublikasına yeni təyin olunmuş fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Orelia Buşezi qəbul edib.

Mikayıl Cabbarov ilk öncə 13 noyabr tarixində Parisdə baş vermiş dəhşətli terror hadisələri ilə əlaqədar səfirə başsağlığını verib.

Səfir Azərbaycan tərəfinin dəstəyindən və tolerantlığa əsaslanan prinsipial mövqeyindən təsirləndiyini bildirib və buna görə təhsil nazirinə təşəkkürünü ifadə edib.

Təhsil naziri 2-4 noyabr tarixlərində Fransa Respublikasına işgüzar səfəri çərçivəsində fransalı həmkarı ilə görüşdüyünü, Yuxarı Elzas Universitetində Nizami Gəncəvi adına  ədəbiyyat  və  mədəniyyət  kafedrasının  açılışında  iştirak  etdiyini  qeyd  edib.

Bakı Fransız Liseyinin fəaliyyətindən və Azərbaycan-Fransız Universitetinin təsis edilməsinə dair danışıqların davam etdirilməsindən razılığını ifadə edən Mikayıl Cabbarov təhsil sahəsində əməkdaşlığın daha da inkişaf etdirilməsinin vacibliyini vurğulayıb.

www.edu.gov.az

Səhifənin başına qalx "Təhsil nazirliyində" bölməsinə get Nömrənin müdəricatına dön Səhifənin başına qalx

700 BAL TOPLAYANLAR