28 Noyabr 2015 - №44

Yaponiyalı rejissor Bakı Avropa Liseyinin qonağı olub

Böyütmək üçün seçinNoyabrın 24-də Bakı Avropa Liseyində yaponiyalı rejissor, “Tokyo Cinema”nın Baş icraçı direktoru Okado Kazuo ilə liseydə fəaliyyət göstərən “Tokyo-Baku-Cinema” beynəlxalq uşaq kino məktəbinin şagirdlərinin görüşü olub. Görüşdə həmçinin Azərbaycan Dövlət  Mədəniyyət və İncəsənət Universitetinin rektoru Fərəh Əliyeva, universitetin müəllim və tələbələri, respublikanın tanınmış kino xadimləri iştirak ediblər.

Tədbiri Bakı Avropa Liseyinin direktoru Aygün Mikayılova açaraq rəhbərlik etdiyi təhsil müəssisəsindəki “Tokyo-Baku-Cinema” beynəlxalq uşaq kino məktəbi barədə məlumat verib. Qeyd edilib ki, adıçəkilən məktəb liseyin reallaşdırdığı  bir sıra unikal incəsənət layihələrindən biridir və cari ilin fevralından fəaliyyətə başlayıb. Layihə Bakı Avropa Liseyi, Mədəniyyət və İncəsənət Universiteti, eləcə də Yaponiyanın “Tokyo Cinema” kinostudiyasının birgə əməkdaşlığı çərçivəsində reallaşıb. Məqsəd uşaq və yeniyetmə istedadları böyük kinoya cəlb etmək, onlara  bu sahədə arzularını gerçəkləşdirmək imkanı yaratmaqdır. Belə ki, şagirdlər burada təkcə  kino haqqında nəzəri bilikləri mənimsəməklə kifayətlənmir, Mədəniyyət və İncəsənət Universitetinin kino sahəsi üzrə böyük təcrübəyə malik olan müəllimləri ilə ünsiyyətdə olmaq, tanınmış aktyorlarımızdan ustad dərsləri almaq, həmçinin yaponiyalı mütəxəssislərdən kino sənətinin sirlərini öyrənmək imkanı əldə edirlər.

Görüşdə çıxış edən Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universitetinin rektoru Fərəh Əliyeva Bakı Avropa Liseyində fəaliyyət göstərən kino məktəbinin uşaq və yeniyetmələrin  zövqünün formalaşmasında, onların istedadlarının üzə çıxarılmasında, rəhbərlik etdiyi ali təhsil müəssisəsinə daha bacarıqlı, incəsənətə, kino sahəsinə marağı olan gənclərin gəlməsində əhəmiyyətli rol oynayacağına ümidvar olduğunu deyib.

Əməkdar incəsənət xadimləri, kinorejissorlar  Rafiq Quliyev, Yalçın Əfəndiyev, əməkdar artist  Ayan Mirqasımova, rejissor  Şamil Əliyev şagirdlərlə işləməkdən xüsusi zövq aldıqlarını, belə bir layihənin məhz uşaq və yeniyetmələr arasında həyata keçirilməsindən məmnunluqlarını bildiriblər.

Yaponiyanın “Tokyo Cinema” kinostudiyasının Baş icraçı direktoru, “Tokyo-Baku-Cinema”nın prezidenti  Okado Kazuo Azərbaycanda ilk dəfə olaraq belə bir kino məktəbinin fəaliyyət göstərməsini yüksək qiymətləndirərək  rejissor kimi onun üçün uşaqlarla işləməyin daha maraqlı olduğunu söyləyib.

Görüşün sonunda qonaqlar  müəllim və şagirdlər ilə xatirə şəkli  çəkdiriblər.

Samirə KƏRİMOVA,
“Azərbaycan müəllimi”