5 Dekabr 2015 - №45

Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universitetində konfrans

Böyütmək üçün seçinAzərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universitetində möhtəşəm ümumtürk abidəsi olan “Kitabi-Dədə Qorqud” dastanının ilk nəşrinin  200 illik yubileyinə həsr olunmuş “Türk epos mədəniyyəti və “Kitabi-Dədə Qorqud” dastanı” mövzusunda elmi-nəzəri konfrans keçirilib. Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin 20 fevral 2015-ci il tarixli sərəncamından irəli gələn tədbirlər çərçivəsində keçirilən konfransda xalqımızın mədəni sərvətlər xəzinəsində müstəsna yer tutan və əsrlərdən bəri milli-mənəvi varlığın ayrılmaz tərkib hissəsinə çevrilən “Kitabi-Dədə Qorqud” abidəsinin əhəmiyyətindən danışılıb.

Konfransı giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, professor Fərəh Əliyeva müstəqillik tariximizdə ədəbi hadisə olan “Kitabi-Dədə Qorqud”  eposunun 1300 illik yubileyinin qeyd edilməsindən, ümummilli lider Heydər Əliyevin klassik irsə münasibətindən geniş bəhs edib. Rektor daha sonra bu dastanın milli-mədəni irsin qorunub yaşadılması və böyüməkdə olan gənc nəslin azərbaycançılıq ruhunda tərbiyə olunmasında oynadığı roldan danışıb.

Plenar iclasda AMEA-nın Nizami adına Ədəbiyyat İnstitutunun direktor müavini, əməkdar elm xadimi, professor Məhərrəm Qasımlı çıxış edib.

Konfransda  “Kitabi-Dədə Qorqud” dastanının tədqiqinə dair videoçarx və kitab sərgisi nümayiş olunub.

Mətbuat xidməti

700 BAL TOPLAYANLAR