5 Dekabr 2015 - №45

Fəxri professorun “açıq dərs”i

Noyabrın 27-də Gəncə Dövlət Universitetində fizika və texniki fənlər fakültəsində fəxri professor  Eldar Mövsümövun   universitetin professor-müəllim heyətinin, tələbələrin və ictimaiyyətin nümayəndələrinin iştirakı ilə “açıq dərs”i olub.

Öncə tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektor, dosent Fəxrəddin Məmmədov  çıxış edərək bildirib ki, son vaxtlar universitetdə ənənəvi olaraq təşkil edilən “açıq dərs”lər  şəhər ictimaiyyəti arasında xoş təəssürat yaradıb. Burada müəllimlər öz pedaqoji-metodiki ustalıqlarını nümayiş etdirməklə  gənc nəslə nümunə olur, onların özlərinə qarşı məsuliyyətlərinin artmasına, elmi-metodiki  bilik və bacarığa yiyələnmələrinə ciddi həvəs yaradırlar. Sevindirici haldır ki, başqa ali məktəblər də bu ənənədən bəhrələnirlər.

Bundan sonra fəxri professor Eldar Mövsümöv “İşığın dalğa optikasından kvant optikasına keçid və bu keçidin atom fizikasındakı hesablama düsturlarına tətbiqi” mövzusunda  “açıq dərs”ə başlayıb. Dərsin mərhələlərlə təşkili, fikirlərin elmi və məntiqi ardıcıllığı, dilin aydınlığı, müasir texniki vasitələrdən istifadə, dərsə verilən tələblərə yüksək səviyyədə əməl olunması  dinləyənlərin müsbət rəyinə səbəb olub.

Fəxri professor Eldar Mövsümöv Cavid Rəhimovun, humanitar kollecin müəllimi Təranə Abbasovanın, dosent Fəxrəddin Məmmədovun, dosent Zakir Zeynalovun suallarını  cavablandırıb. Sonra çıxışlar olub.  Çıxış edənlər “açıq dərs”in əhəmiyyətindən, məziyyətlərindən, müəllimin pedaqoji ustalığından danışaraq dərsi yüksək qiymətləndiriblər.

GDU-nun Mətbuat xidməti

700 BAL TOPLAYANLAR