12 Dekabr 2015 - №46

Təhsil İşçilərinin Peşəkar İnkişafı İnstitutunda ümummilli liderin xatirəsi anıldı

Böyütmək üçün seçin Dekabrın 11-də Təhsil İşçilərinin Peşəkar İnkişafı İnstitutunda Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin xatirəsinə həsr olunmuş tədbir keçirilib. Maraqlıdır ki, institutun adının dəyişməsindən sonra elə ilk tədbir də məhz ümummilli liderimizə həsr olunub. Tədbirdə institutun professor-müəllim heyəti, Gənclər təşkilatının üzvləri, təhsil ictimaiyyətinin və KİV-in nümayəndələri iştirak edirdilər. Ümummilli lider Heydər Əliyevin xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edildikdən sonra institutun rektoru, professor Asəf Zamanov tədbiri giriş sözü ilə açaraq bildirdi ki, ulu öndər on iki il öncə əbədiyyətə qovuşmuşdur. Lakin bu on iki ilin hər ili Heydər Əliyev siyasətinin təntənəsi ili olmuşdur. Çünki bu müddət ərzində Heydər Əliyevin siyasəti uğurla davam etdirilmişdir. Azərbaycan böyük nailiyyətlərə imza atmışdır.

Məhz Heydər Əliyevin müdrik siyasəti nəticəsində Azərbaycan, sözün əsl mənasında, müstəqil dövlətə çevrilmişdir. Azərbaycanın ən yeni tarixinin hər bir məqamı ümummilli lider Heydər Əliyevin adı, həyatı və siyasi fəaliyyəti ilə sıx bağlıdır. İllər ötdükcə biz onu daha dərindən dərk edirik.

Vurğulandı ki, Heydər Əliyev hakimiyyətdə olduğu bütün dövrlərdə Azərbaycan xalqının xoşbəxt gələcəyi haqqında düşünərək, ölkədə intellektual potensialın formalaşması üçün bilikli və savadlı kadrların hazırlanmasına şərait yaradırdı. Əgər 1969-cu ildə SSRİ-nin aparıcı ali məktəblərinə təhsil almağa göndərilən gənclərin sayı 50 nəfər idisə, 1981-ci ildə Azərbaycanın elmi-tədqiqat institutlarından, ali məktəblərindən göndərilən yuxarı kurs tələbələrini, aspirant və doktorantları da nəzərə alsaq, onların sayı 1200-dən çox idi.

Rektor onu da qeyd etdi ki, ümummilli lider Heydər Əliyev müstəqil Azərbaycanda elmin, təhsilin inkişafına daim xüsusi diqqət yetirmiş, elmi elitanın formalaşmasında müstəsna xidmət göstərmişdir. Bu siyasət hazırda Azərbaycan Respublikasının Prezidenti möhtərəm İlham Əliyev cənabları tərəfindən uğurla davam etdirilir.

Asəf müəllim onu da qeyd etdi ki, institutumuzda sağlam mühit yaradılmışdır. Bunu institutumuzun getdikcə artan elmi və elmi-pedaqoji kadr potensialından, beynəlxalq səviyyədə əldə etdiyimiz uğurlardan da aydın görmək mümkündür. Xüsusən ölkə başçısı cənab İlham Əliyevin bütün sahələrdə olduğu kimi, elm və təhsilə göstərdiyi diqqət və qayğı bu uğurları daha da artırır. Məhz bunun nəticəsidir ki, Təhsil Nazirliyinin dəstəyi ilə institutumuz əsaslı təmir olunur. Bu quruculuq, abadlıq işləri ölkəmizin inkişafı ilə bağlıdır. Bizim üzərimizə düşən məsuliyyət isə bu cür münbit şəraitdən istifadə edib fəaliyyətimizin faydalı iş əmsalını yüksəltməkdir. İstəyimiz odur ki, ölkə başçısı cənab İlham Əliyevin bizə olan diqqət və qayğısını doğruldaq, bizim üçün yaradılmış bu əlverişli şəraitdən düzgün istifadə edək, xalqımıza, dövlətimizə fayda verək.

Tədbirdə pedaqogika kafedrasının müdiri, pedaqoji elmlər namizədi Fikrət Əliyev, ixtisasartırma fakültəsinin dekanı, pedaqogika üzrə fəlsəfə doktoru Polad Mədədov, təbiət elmləri kafedrasının müdiri, fizika üzrə fəlsəfə doktoru Yusif Alıyev, elmi katib Nisə Cəlilzadə, Gənclər təşkilatının sədri Tural Quliyev və başqaları çıxış edərək Heydər Əliyev irsinin Azərbaycan xalqının, o cümlədən gənclərin həyatındakı əhəmiyyətini vurğuladılar.

Mətbuat xidməti

700 BAL TOPLAYANLAR