12 Dekabr 2015 - №46

Azərbaycan Texnologiya Universitetində görüş

Beynəlxalq Alman Əməkdaşlıq Təşkilatının (GİZ) Cənubi Qafqazda Yerli Özünüidarəetmə Proqramının rəhbəri Axel Müller və proqramın mütəxəssisi Mehdi Abdullayev Azərbaycan Texnologiya Universitetində (ATU) olub. Universitetin rektoru, professor Akif Süleymanov ilə görüşdə A.Müller GİZ-in dünyada və Azərbaycanda həyata keçirdiyi layihələr haqqında danışıb.

Rektor qonaqlara universitet haqqında geniş məlumat verib. O qeyd edib ki, ATU-nun tələbə və müəllimləri də GİZ-in təhsil yönümlü layihələrində iştirak etməkdə maraqlıdır. Bildirilib ki, ortaq fəaliyyət imkanlarının olduğunu nəzərə alaraq ATU ilə Beynəlxalq Alman Əməkdaşlıq Təşkilatı arasında əməkdaşlığın genişləndirilməsi və birgə layihələrin həyata keçirilməsi hər iki tərəf üçün səmərəli ola bilər.

Beynəlxalq Alman Əməkdaşlıq Təşkilatının nümayəndələri daha sonra ATU-nun dövlət və bələdiyyə idarəetməsi ixtisasının tələbələri ilə görüş keçirib. Almaniya və Azərbaycan arasındakı əlaqələr haqqında danışan A.Müller bildirib ki, GİZ-in yeni yaradılan regional ofisi ATU ilə səmərəli əməkdaşlığın davam etdirilməsinə imkan verəcək. Öz ölkəsində bir müddət  bələdiyyə sədri olduğunu da deyən A.Müller bildirib ki, Almaniyadakı inzibati idarəetmə sistemi və bələdiyyələrin fəaliyyəti haqqında məlumatların öyrənilməsi bu sahə üzrə təhsil alan tələbələr üçün faydalı ola bilər. GİZ-in nümayəndələri daha sonra tələbələrin suallarını cavablandırıb.

Rasim ƏLİYEV

700 BAL TOPLAYANLAR