12 Dekabr 2015 - №46

Qərb Universitetində beynəlxalq konfrans

Böyütmək üçün seçinDekabrın 5-də  Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi, Ailə, Qadın və Uşaq Problemləri üzrə Dövlət Komitəsi, Qərb Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə  ümummilli lider Heydər Əliyevin əziz xatirəsinə həsr edilmiş “Qloballaşan dünyada dəyişən gender rolları”  mövzusunda  beynəlxalq elmi konfrans keçirilib. Konfransı açıq elan edən universitetin rektoru, dosent  Zenfira Məmmədova iştirakçıları salamladıqdan sonra tədbirin  əhəmiyyətindən söz açıb.  Azərbaycanda gender bərabərliyinin təmin edilməsi istiqamətində atılan addımlar barədə geniş məlumat verən rektor qadınların cəmiyyət həyatında xüsusu rolundan, onların  təhsil almasının vacibliyindən söz açıb. O, çıxışında ümummilli liderimiz Heydər Əliyevin qadınların hüquqlarının qorunmasına və ictimai fəaliyyətlərinin aktivləşdirilməsinə çox önəm verdiyini qeyd edib.

Daha sonra çıxış edən Ailə, Qadın və Uşaq Problemləri üzrə Dövlət Komitəsinin sədr müavini Aynur Sofiyeva, Milli Məclisin komitə sədrləri, siyasi elmlər doktoru, professor Aqiyə Naxçıvanlı,  professor Hadi Rəcəbli,  millət vəkili, siyasi elmlər üzrə fəlsəfə doktoru Aydın Mirzəzadə qloballaşma dövründə ölkəmizdə  gender siyasətinin uğurla davam etdirilməsi və bu sahədə mövcud problemlərin həlli yollarından danışıblar.  Qeyd olunub ki, ümummilli lider  Heydər Əliyevin yürütdüyü siyasət nəticəsində qadınların dövlət strukturlarında   fəallığı xeyli güclənib. Çıxışlarda  Azərbaycanın birinci xanımı, Heydər Əliyev Fondunun prezidenti, UNESCO-nun və ISESCO-nun xoşməramlı səfiri Mehriban Əliyevanın bu sahədə gördüyü işlər xüsusi vurğulanıb. Bildirilib ki, Heydər Əliyev Fondunun prezidenti Mehriban  Əliyevanın qadın hüquqları ilə bağlı geniş və əhatəli fəaliyyəti beynəlxalq ictimaiyyətin diqqətinin ölkəmizə yönəlməsinə imkan yaradıb.

Gender, əmək və ailə, gender və səhiyyə, gender elm və təhsil,  müharibə dövründə qadınlar və zorakılıq, gender və liderlik, gender və KİV, gender və miqrasiya mövzularının müzakirə olunduğu konfransda Türkiyə, Rusiya, Qazaxıstan,  Belarus və ABŞ-dan olan nümayəndələr iştirak ediblər.

Oruc MUSTAFAYEV,
“Azərbaycan müəllimi”