19 Dekabr 2015 - №47

Multikulturalizm Mərkəzi Mingəçevir Dövlət Universitetində monitorinq keçirib

Mingəçevir Dövlət Universitetinin Mətbuat xidmətindən bildirilib ki, Bakı Beynəlxalq Multikulturalizm Mərkəzinin xarici və yerli universitetlərdə “Azərbaycan multikulturalizmi” və “Multikulturalizmə giriş” fənlərinin tədrisi layihəsi çərçivəsində 11 xarici və 19 yerli universitetdə bu fənn tədris edilir.

Bu fənlərin universitetlərdə aktuallığını və onun uğurlu layihə kimi davamlılığını təmin etmək və fənni tədris edən müəllimlərin fərdi öhdəliklərinin yoxlanılması məqsədi ilə hər semestr sonunda Mərkəzin müəyyən etdiyi şəxslər tərəfindən monitorinq aparılır.

Bu həftə Multikulturalizm Mərkəzi Mingəçevir Dövlət Universitetində monitorinq keçirib. “Multikulturalizmə giriş” fənnini Mingəçevir Dövlət Universitetində bu ilin payız semestrindən humanitar fənlər kafedrasının baş müəllimi İlham Məmmədov tədris edir. Universitetdə monitorinqi Azərbaycan Respublikasının millətlərarası, multikulturalizm və dini məsələlər üzrə Dövlət müşaviri xidmətinin baş məsləhətçisi Seyfəl Həsənov, Bakı Beynəlxalq Multikulturalizm Mərkəzinin şöbə müdiri Bağır Bağırov həyata keçirib.

İqtisadiyyat və idarəetmə fakültəsində 50 tələbəyə tədris olunan “Multikulturalizmə giriş fənninin” budəfəki mühazirəsi “Multikulturalizm Azərbaycan Respublikasının dövlət siyasəti kimi” və “Dünya ölkələrində multikulturalizmin fərqli modelləri” mövzusuna həsr edilib. Monitorinq zamanı tələbələr multikulturalizm modelləri və Azərbaycan dövlətinin multikulturalizm siyasəti haqqında təqdimatlarla çıxış ediblər. Seyfəl Həsənov tələbələrə “Multikulturalizmə giriş” fənninin tədris edilməsinin xüsusi önəm daşıdığını bildirib. Multikulturalizm məsələləri fonunda tələbələrin eyni zamanda Azərbaycan ədəbiyyatı, tarixı, elmi-fəlsəfə fikri və s. barədə də biliklər əldə etdiklərini vurğulayıb. II mühazirə mövzusu isə tələbələrə dünya xalqlarının fərqli mədəniyyətlərini çatdırmaq məqsədi olub.

Seyfəl Həsənov tələbələrə müxtəlif səpgili suallarla müraciət edərək fənnə olan münasibət, fənnin mənimsənilməsi problemləri, fənnin tədrisində təklif və iradların olub-olmadığını öyrənməyə çalışıb. Monitorinqin sonunda tələbələrə fənnin tədrisi ilə bağlı fikirlərini əks etdirən sorğu vərəqələri təqdim olunub.

Dərsdən sonra humanitar fənlər kafedrasında dərsin keçirilmə qaydası və keyfiyyəti müzakirə olunub.

700 BAL TOPLAYANLAR