Corc Vaşinqton Universitetinin saytı azərbaycanlı gənclərdən bəhs edir

ABŞ-ın Corc Vaşinqton Universitetinin Ali Təhsil və İnsan İnkişafı Məktəbi  (The Graduate School of Education and Human Development) öz internet səhifəsində azərbaycanlı gənclərin uğur hekayəsindən bəhs edir. Söhbət Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti  (ADPU) və ABŞ-ın Corc Vaşinqton Universiteti (GWU) arasında həyata keçirilən beynəlxalq ikili diplom proqramının məzunları olan Elnur Axundov və Nigar Altayzadədən gedir.  Məlumata əsasən, azərbaycanlı gənclər “Lighthouse Consulting & Training”  şirkətini təsis ediblər.

Qeyd olunur ki, firmanın təsisçiləri Elnur Axundov (idarəedici tərəfdaş) və Nigar Altayzadə (məhsulun sahibi, “Lighthouse Academy”, “Hybrid”) Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetində (ADPU) təhsil və insan inkişafı sahəsində magistr  proqramında oxuyarkən tanış olublar. Onların firmasının missiyası təkcə Azərbaycanda deyil, bütün dünyada innovativ təlim və təşkilati inkişaf vasitəsilə dəyər yaratmaqdır.

Hibrid təhsildə icma axtarışı

Məlumatda bildirilir ki, “təhsilin dinamik mənzərəsində Elnur və Nigar, ADPU-GWU proqramının qovşağında dəyişdirici bir cəmiyyət yaradıblar.  Azərbaycan və ABŞ-ın iki nüfuzlu ali təhsil müəssisəsi arasında həyata keçirilən proqramın məzunları  onlayn və oflayn metodları birləşdirən ikiillik hibrid təlimə başlayıblar. Onlar proqramın rəhbərliyi tərəfindən təşkil edilən “Lighthouse Consulting & Training”-in ortaq bir missiyanın başlanğıcı olacağını heç bilmirdilər. Proqramın bənzərsiz hibrid təbiəti, pandemiya ilə əlaqəli çətinliklərlə birlikdə katalizator rolunu oynayıb. Elnur və Nigar Azərbaycanda və dünyada təhsilin əlçatan olmasının yollarını araşdırmaq üçün ənənəvi sərhədlərdən kənarda təhsil təqdim etməyi hədəf seçiblər.  Bu ilham "Lighthouse Consulting & Training"-in - qlobal miqyasda strateji öyrənmə, innovativ təlim və inkişaf firmasının əsasını qoyub. Gənclərin  təşəbbüsü "2019–2023-cü illər üçün Azərbaycan Respublikasında ali təhsil sisteminin beynəlxalq rəqabətliliyinin artırılması üzrə Dövlət Proqramı" çərçivəsində həyata keçirilib.

Təhsil və inkişafın yollarını işıqlandırmaq

Elnur Axundov öz şirkətini təşkilatlar və fərdi şəxslərin öyrənmə yolunu işıqlandıran mayak kimi görür. Firmanın təklifləri dörd sahədə təqdim olunur: tədris texnologiyaları, tədris dizaynı və hazırlanması, idarəolunan tədris xidmətləri və “Lighthouse” Akademiyası. Şirkətin flaqman məhsulu olan “Lighthouse LMS” müəssisələr, dövlət qurumları, qeyri-kommersiya təşkilatları və digərləri üçün xüsusi hazırlanmış qabaqcıl təlim idarəetmə sistemidir ki, onlar öz xərclərini optimallaşdırsınlar və təhsilin səmərəliliyini artırsınlar. “Lighthouse Creative Studio” tədris dizaynı bölməsi isə  video-treninqlər, hərəkət animasiyası, elektron təlim, elektron təlim oyunları və s. təqdim edir.

“Lighthouse” təhsil və inkişafın bütün spektrlərində təşkilatlara dəstək verən hərtərəfli autsorsinq həlləri təklif edir. “Lighthouse Consulting & Training”-in əsasında hibrid və tam onlayn tədris proqramları təqdim edən “Lighthouse Academy” yerləşir. Akademiya müxtəlif və çevik tədris metodlarına üstünlük verən rəhbərlər üçün tədris düşərgələri, mikromaster və proqramlar təklif edir.

“Elnur və Nigarın uğur səyahəti təhsilin dəyişən qüvvəsinin sübutudur. “Lighthouse Consulting & Training” yeni üfüqlər açdığından firma ADPU-GWU-da qoyulan prinsipləri rəhbər tutaraq innovativ təhsil və təşkilati inkişaf sahəsində dünya lideri olmağa çalışır”, - deyə Corc Vaşinqton Universitetinin Ali Təhsil və İnsan İnkişafı Məktəbinin saytı yazır.

Gənclərə uğurlar arzulayırıq!

Oruc MUSTAFAYEV