17 Oktyabr 2014 - №40

Səfir Naxçıvan Dövlət Universitetində

Böyütmək üçün şəkili seçinCənubi Koreya Respublikasının Azərbaycandakı fövqəladə və səlahiyyətli səfiri  Çoi Suk-in Naxçıvan Muxtar Respublikasına rəsmi səfəri çərçivəsində Naxçıvan Dövlət Universitetində də olub. Görüş zamanı NDU-nun rektoru, AMEA-nın müxbir üzvü Saleh Məhərrəmov muxtar respublikada ali təhsilin inkişafına göstərilən hərtərəfli dövlət qayğısından bəhs edərək universitet haqqında ətraflı məlumat verib.

Cənubi Koreya Respublikasının Azərbaycandakı fövqəladə və səlahiyyətli səfiri  Çoi Suk-in  elm, təhsil, müasir texnologiyalar sahəsində dayanıqlı tərəfdaşlığın ölkələrin və xalqların bir-birinə daha da yaxınlaşmasına xidmət etdiyini vurğulayıb. Koreyalı diplomat səfirliyin bu istiqamətdəki fəaliyyətindən, iki il öncə Naxçıvana ilk səfərindən sonra əlaqələrin inkişafı istiqamətində görülən işlərdən danışıb. Səfir bildirib ki, növbəti səfəri Koreya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Agentliyi (KOICA) ilə birgə "Naxçıvan Dövlət Universitetində elektron təhsil şəbəkəsi və rəqəmsal multimedia infrastrukturunun yaradılması" layihəsinin gedişi ilə tanışlıq məqsədi daşıyır.

Naxçıvan Dövlət Universitetinin Azərbaycan dili və ədəbiyyat ixtisası üzrə məzunu olmuş, hazırda buradakı Cənubi Koreya mədəniyyət və dil tədrisi mərkəzlərinə rəhbərlik edən Ryu Hiconq mərkəzlərin fəaliyyəti, universitetdə təhsil alan koreyalı tələbələrə yüksək dövlət qayğısı göstərilməsi barədə səfirə məlumat verib.

Koreyalı diplomat universitetin İnformasiya-Kommunikasiya Texnologiyaları Mərkəzində, Universitet televiziyasında olub, KOICA tərəfindən alınan müasir texnologiyaların quraşdırılması və fəaliyyəti ilə maraqlanıb. Səfir  Çoi Suk-in  layihənin gedişindən razılığını bildirib. Görüş zamanı əməkdaşlığın gələcək inkişafı istiqamətində bir sıra təkliflər irəli sürülüb.

Mehriban SULTAN,
NDU-nun Mətbuat şöbəsinin müdiri